Responsive image

Καλώς Ορίσατε στο nasos765 AWMN!



Τι είναι το AWMN;


AWMNΤο Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Αθηνών (AWMN, Athens Wireless Metropolitan Network) είναι μία μη κερδοσκοπική ασύρματη κοινότητα που έχει σκοπό την ανάπτυξη, χρήση και προώθηση ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. Το ασύρματο δίκτυο υλοποιείται με τεχνολογία ΙΕΕΕ802.11a/b/n, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό από πληθώρα κατασκευαστών, με δυναμικά πρωτόκολλα δρομολόγησης, σε ένα πλήθος υλοποιήσεων - διαρθρώσεων.

Η λειτουργία του γίνεται στη μη-αδειοδοτημένη ISM ζώνη συχνοτήτων των 2.4GHz & 5GHz.

Για την υλοποίηση των υπηρεσιών, χρησιμοποιεί ένα πλήθος από λειτουργικά συστήματα, με προτίμηση στο ελεύθερο λογισμικό το οποίο βοηθά να επιτευχθεί η επιθυμητή σταθερότητα και ευελιξία.

Παράλληλα εκπαιδεύει τα μέλη του σε διάφορα θέματα, όπως οι ασύρματες τεχνολογίες, ip πρωτόκολλα, ip δρομολόγηση, Linux OS, ιδιοκατασκευές (κεραίες, ιστοί), πραγματοποιώντας σχετικά workshop δοκιμάζοντας και συγκρίνοντας εξοπλισμό και τεχνολογίες.

Τέλος στοχεύει στη διαφήμιση και προβολή των ασύρματων τηλεπικοινωνιών στο κοινό και η προώθηση της ιδέας παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών αμφίδρομης ψηφιακής τηλεπικοινωνίας, με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, σε συνεργασία με άλλες ασύρματες κοινότητες στην Ελλάδα, με εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλους οργανισμούς.

Από το 2002 έως σήμερα καταμετρά εκατοντάδες ενεργούς κόμβους ενώ η γεωγραφική κάλυψη του δικτύου εκτείνεται σε αρκετές αστικές περιοχές της Αττικής. Τα μέλη του είναι ένα μωσαϊκό από ανθρώπους κάθε ηλικίας με υψηλό μορφωτικό επίπεδο κυρίως φοιτητές, επαγγελματίες από το χώρο των υπολογιστών, των δικτύων, ραδιοερασιτέχνες και εν γένει εραστές της τεχνολογίας. Κινητήριος δύναμη του είναι η εθελοντική προσφορά των μελών συνδυασμένη με το πνεύμα κοινότητας.

Σχετικά με εμάς


Σε αυτή λοιπόν την κοινότητα προστέθηκε και ο κόμβος nasos765 (#9664) το 2005 σαν πελάτης (client) στον κόμβο commando (#7578) στην ζώνη συχνοτήτων των 2.4GHz.

Απολαμβάνοντας τις υπηρεσίες Torrent, DC++, Voip, Radio και όσο περνούσε ο καιρός, οι απαιτήσεις για μεγαλύτερες ταχύτητες ήταν αυξημένες.

Πολύ σύντομα το 2006 ξεκίνησε το στήσιμο νέου κόμβου και η αλλαγή απο πελάτης (client) σε Access Point με 2 ενεργά links εξελίσοντας τα σταδιακά μέχρι και σήμερα στα 8. Στο διάστημα αυτό, και μέχρι σήμερα, με την ενασχόληση με το AWMN, στον κόμβο εκτός απο τον απλό ρόλο της διασύνδεσης μεταξύ κόμβων, προστέθηκαν και λειτουργούν αδιάλειπτα υπηρεσίες όπως Tracert, Speed Test, DC Hub, Radio, FTP Server και PRTG Traffic Grapher.

To 2015 διμιουργήθηκε και ο κόμβος nasos765-pallini (#21985) με 2 ενεργά links και Access Point με HotSpot για την προβολή των ασύρματων τηλεπικοινωνιών στην περιοχή της Νέας Παλλήνης.

To 2017 διμιουργήθηκε και ο κόμβος nasos765-galatsi (#22573) με 2 ενεργά links και Access Point με HotSpot για την προβολή των ασύρματων τηλεπικοινωνιών στην περιοχή του Γαλατσίου.